Viekšnių gimnazijos  vasario mėnesio vykdytos veiklos

Vasario mėnesį, gimnazijos 7 klasių mokiniams vyko paskaita- diskusija ,,Traumų patiriamų ugdymo įstaigoje – priežastys, sauga“. Dažniausiai mokiniai susižeidžia pertraukų metu, kūno kultūros, technologijų pamokose. Nelaimingų atsitikimų padaugėja rudenį ir pavasarį, ypač – lauke. Susižalojimų rizika išauga paauglystėje, kai noras pažinti pasaulį ir patirti naujų įspūdžių – stiprėja. Dažniausia traumų priežastimi tampa nesaugus mokinių elgesys. Diskusijos metu aiškinomės kaip išvengti įvairių sužalojimų ir traumų.

Vasario mėnesį vyko teoriniai – praktiniai mokymai 1-4 klasių mokiniams, kuriems yra diagnozuoti skeleto – raumenų sistemos pakitimai. Tikslas – suteikti teorinių žinių, ugdyti taisyklingą laikyseną, sustiprinti raumenis, koreguoti deformaciją ir pagerinti visų organų bei sistemų veiklą. Diskutavome, kodėl atsiranda laikysenos sutrikimai, kaip elgtis norint išlaikyti tiesų ir tvirtą stuburą. Praktinių užsiėmimų metu vaikai mokėsi taisyklingai atlikti įvairius pratimų kompleksus.

Vasario mėnesį vyko 3-I klasių mokinių mitybos testų įvertinimas. Sausio mėnesį vaikai septynias dienas pildė testą apie savo mitybą, kurio tikslas objektyviai pažvelgti į savo tikruosius mitybos įpročius.  Atlikdami savo mitybos testo įvertinimą, analizavo ir gautus atsakymus palygino su rekomendacijomis, dauguma  tokių nesitikėjo ir buvo nustebę. Gauti rezultatai privertė susimastyti ir padaryti konkrečias asmenines išvadas. Vėliau aptarėme, ką kiekvienas turėtų keisti savo mityboje ir kaip išmokti sveikai maitintis. 3 klasių mokiniai ant mitybos testų lapų, raštu parašė ką norėtų keisti savo mityboje, kad priartėtų prie siektinų tikslų. 2019-11 mėnesį testus kartosime, norėdami ir tikėdami mitybos pokyčių

Parengė sveikatos priežiūros specialistė Snieguolė  Griciuvienė