Pažintinė žuvininkystės programa „Išauginta Europos Sąjungoje“

Žemės ūkio ministerija  ir VŠĮ Kaimo verslo ir rinkų plėtros agentūra  įgyvendina pažintinę žuvininkystės programą „Išauginta Europos Sąjungoje“. Jos tikslas – plėsti programos dalyvių žinias apie akvakultūros sektorių, skatinti Lietuvos akvakultūros ūkiuose išaugintų žuvininkystės produktų vartojimą, sužinoti apie verslo bei karjeros galimybes akvakultūros sektoriuje.

Projekto organizatoriai 5- 8 kl. mokiniams pravedė užsiėmimą, kurio metu supažindino su akvakultūra, jos auginamais produktais, specialybėmis.

Kovo 12 d. Viekšnių gimnazijos 5-8 kl. mokiniai lankėsi Lietuvos Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademijos Akvakultūros centre ir dalyvavo dvejose edukacinėse pamokose bei praktiškai susipažino su uždarose apytakinėse sistemose auginamomis žuvimis bei jų gyvenimo ypatumais. O spalio 13 dieną Šilutės  PMC žuvininkystės praktinio mokymo centre susipažino su akvakultūra Lietuvoje ir ES: žuvų rūšimis, jų vystymosi stadijomis ir užaugimo trukme. Vaikai apžiūrėjo žuvų šėrimo įrangą, galėjo patys  šerti žuvis, savo akimis pamatyti, pagauti ir pačiupinėti eršketą ar ūsuotąjį šamą.

Chemijos mokytoja Rasa Dauginaitė Vilkienė