Vokiečių kalbos savaitė „Ö kaip vokiškai?“

Jau kelerius metus iš eilės visa Lietuva švenčia vokiečių kalbos savaitę „Ö kaip vokiškai?“. Mūsų gimnazijoje vokiečių kalbos kaip pirmosios arba kaip antrosios mokosi nemažas būrys moksleivių, dalis jų vėliau laiko tarptautinius egzaminus ir įgyja vokiečių kalbos diplomus, tad mūsų gimnazijoje vokiečių kalba yra svarbi ir ši savaitė iš tiesų yra reikšminga.

Šiais metais  vyresnių klasių mokiniai su vokiečių kalbos mokytoja Gilma Plūkiene įrengė interaktyvią vokiečių kalbos erdvę, kurioje kiekvienas galėjo rasti įdomios informacijos apie vokiškai kalbančias šalis, vokiečių kalbos mokymosi galimybes ir sąlygas mūsų gimnazijoje, anglų ir vokiečių kalbų panašumus, vokiečių tautos išradimus ir pan. Atsakymai slypėjo pačiose netikėčiausiose vietose: po puodeliais, ant tualetinio popieriaus ritinėlių arba šokoladinių kiaušinių siurprizų dėžutėse. Su lietuvių šnekamojoje kalboje vartojamais vokiškos kilmės žodžiais galima buvo susipažinti  miniatiūrinio muziejaus kampelyje, kuriame eksponatais virto šniūras, kanelė, šlanga ir t.t. Kiekvienas lankytojas galėjo pasirinkti vokiškų knygų, kurias dovanojo Profesoriaus Kaschadėdės Štendalyje biblioteka.

Turbūt pati įdomiausia veikla buvo vokiškų žodžių rašymas lentoje. Projekto pabaigoje ji tapo akivaizdžiu įrodymu, jog Viekšnių gimnazijoje daug kas moka ne vieną ir ne du vokiškus žodžius, o ištisus sakinius: „Ich liebe Deutsch“, „Meine Schule ist gut“, „Kornblume ist Deutschlands Nationalblume“.