Istorijos pamoka Viekšnių vaistinės muziejuje

III kl. mokinių istorijos pamoka „lietuvių kasdienybė ir buitis XIXa.pab.-XXa.pr.“ vyko  Viekšnių vaistinės muziejuje – vieninteliame kaimiško tipo vaistinės muziejuje Lietuvoje su išlikusiomis vaistininkų šeimos gyvenamosiomis patalpomis bei paties vaistininko ranka rašyta visa vaistinės istorija.

Gimnazistai ne tik papildė savo teorines žinias, bet ir pamatė farmacinę ekspoziciją „Oficinos“ (receptų) kambaryje, dviejose šeimos gyvenamose patalpose bei kamine – rūkykloje.

Išklausę muziejaus ekskursijų vadovės Vilmos Skiparienės  “Inteligentijos kultūrinių tradicijų” edukacijos, mokiniai atliko mokytojos pamokos užduotis ir dalijosi savo sėkmės patirtimis: Domantas: „man labai patinka praktinės pamokos, kuriose gali ne tik sužinoti, bet ir pamatyti, prisiliesti prie istorinių daiktų“, Rugilė: „manau tokios pamokos labai informatyvios ir naudingos“, Augustė: „labai įdomu ne tik perskaityti vadovėlyje, bet ir pačiai atrasti, pamatyti, sužinoti“, Skaistė: „net ir neblogai mokėdama žemaitišką kalbą sužinojau naujų žodžių“, Gabrielė: „nežinojau, kad Viekšniuose lankėsi J. Basanavičius, J. Jablonskis, kunigas J. Tumas – Vaižgantas, rašytoja S. Ivanauskaitė – Lazdynų Pelėda, B. Sruoga ir kt.“